Marta Kierzkowska-Grzybek
Profil zawodowy
Absolwentka Politechniki Wrocławskiej i Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu.
Założycielka Instytutu Zdrowia i Rozwoju „Sattwa”, prelegent ka na wielu konferencjach i kongresach dietetycznych w Polsce. Współpracowała jako specjalistka ds. żywienia z eko cateringami we Wrocławiu i w Warszawie. Była moderatorką ogólnopolskiego projektu Zdrowy Przedszkolak, kampanii na rzecz diety naturalnej w placówkach oświatowych. Pasjonatka dobrej sztuki kulinarnej, autorka bloga kulinarnego, współtwórca książek kulinarnych oraz poradników o zdrowiu, ekspert dla portali społecznościowych, stały gość Radia Katowice. Członek Towarzystwa Psychodietetyki, Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej, Polskiego Towarzystwa Wspierania Osób z Nieswoistymi Zapaleniami Jelita „J-elita”, Polskiego Towarzystwa Żywienia Pozajelitowego, Dojelitowego i Metabolizmu. Od wielu lat zajmuję się dietoterapią w onkologii, stworzyła autorski projekt Cancer Coaching skierowany do pacjentów onkologicznych i ich rodzin. Posiada międzynarodowe uprawnienia do wykonywania zawodu Coacha w 81 krajach (ICF ACC). Ukończyła kurs dietetyki według Tradycyjnej Medycyny Chińskiej (120 godzin). Prowadzi sesje indywidualne, grupowe, warsztaty rozwojowe dla kobiet, warsztaty z zakresu odkrywania talentów, budowania relacji oraz terapię śmiechem. Posiada uprawnienia do przeprowadzania terapii RESET (Rafferty Energy System of Easing the Temporomandibular joint) oraz umiejętności w zakresie Racjonalnej Terapii Zachowań RTZ (certyfikat Dolnoslaskiego Centrum Psychoterapii). Ukończyła kursy Psychoneuroimmunologii, Psychotraumatologii i Psychoonkologii praktycznej oraz warsztaty z zarządzania energią życiową w stresie u Wojciecha Eichelbergera. Jest konsultantem kryzysowym (program szkoleniowy akredytowany przez Polskie Towarzystwo Interwencji i Coachingu Kryzysowego) i terapeutą TSR ( I stopień Terapia Skoncentrowana na Rozwiązaniach).