dr hab.
Paweł Wojciechowski
Profil zawodowy
- doktor habilitowany nauk prawnych,
- adiunkt w Katedrze Prawa Rolnego i Systemu Ochrony Żywności oraz Pracowni Prawa Żywnościowego na Wydziale Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego,
- autor publikacji z zakresu prawa żywnościowego i rolnego m.in. dotyczących suplementów diety, oświadczeń zdrowotnych, odpowiedzialności prawnej w łańcuchu żywnościowym, struktur administracji, w tym monografii na temat Wspólnotowego modelu urzędowej kontroli żywności oraz współautor komentarza do ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia,
- wykładowca na wielu kierunkach studiów podyplomowych w tym na "Podyplomowym Studium Prawa Unii Europejskiej" na WPiA UW oraz Podyplomowym Studium „Jakość i bezpieczeństwo żywności i żywienia" w Instytucie Żywności i Żywienia,
- wykładowca w ramach projektu Global Food Law and Quality organizowanego przez Tuscia University – Viterbo,
- uczestnik wielu konferencji naukowych i branżowych z zakresu prawa rolnego i żywnościowego.