dr
Angelika Kargulewicz
Profil zawodowy
Doktor nauk medycznych, dietetyk kliniczny, wykładowca. Doświadczenie zawodowe: Oddział Chorób Wewnętrznych, Metabolicznych i Dietetyki, Szpital Kliniczny im. H. Święcickiego Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu. Obecność na Oddziale przez 4 lata w ramach studiów doktoranckich. Realizowane zadania: prowadzenie wywiadów żywieniowych u pacjentów Kliniki, ewaluacja stanu odżywienia przy użyciu aparatu TANITA, przygotowywanie zaleceń oraz planów żywieniowych, wykonywanie wodorowych testów oddechowych aparatem Gastrolyzer (diagnostyka nietolerancji pokarmowych – nietolerancji laktozy oraz zespołu przerostu bakteryjnego), edukacja żywieniowa pacjentów Kliniki. Wykładowca: Uniwersytet Medyczny w Poznaniu; Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Koninie; Wyższa Szkoła Zdrowia, Urody i Edukacji w Poznaniu, Wyższa Szkoła Uni-Terra w Poznaniu. Redaktor prowadząca czasopisma o tematyce żywieniowej Food Forum. Prowadzenie wykładów o tematyce żywieniowej i edukacji zdrowotnej oraz warsztatów kulinarnych.